Werkstress beroepsziekte nummer 1

Voorkom verzuim door stress Werkstress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische klachten. De overheid vraagt hier extra aandacht voor met de Week van de Werkstress van 13 tot en met 16 november 2017.

Ligt u weleens wakker van uw werk?
Veel ondernemers ervaren geregeld stress. Door een hoge werkdruk, veel (financiële) verantwoordelijkheden, maar ook door zorgen met of over hun werknemers. Speelt stress ook bij u in de apotheek en ligt u hier als werkgever weleens wakker van? Bijvoorbeeld omdat u vermoedt dat privézaken van uw werknemer haar of zijn werk beïnvloeden? Of omdat uw beste mensen niet goed kunnen samenwerken? Of zijn uw werknemers zó betrokken dat u bang bent dat het te veel voor ze wordt?

Gratis advieslijn beter omgaan met stress
ArboNed – partner in het Brancheloket Apotheken – helpt u vrijblijvend met de gratis advieslijn 030 299 60 60. Deze is in de maand november 2017 bereikbaar op werkdagen van 09.00-17.30 uur. Zo kunt u uw zorgen vrijblijvend delen met één van onze bedrijfsmaatschappelijk werkers. Zij denken direct met u mee en helpen verzuim door werkstress te voorkomen.

Training 'Omgaan met verzuim door stress’
Met de training 'Omgaan met verzuim door stress' leert u als leidinggevende stress bij uw werknemers te herkennen en begrijpen. En ontvangt u handvatten om beter om te gaan met werkdruk en verzuim door stress te voorkomen. Boekt u de training nu, dan ontvangt u €95 korting op deze training met de code TRSTRESS2017 (geldig tot 1 januari 2018).

Meer informatie en hulpmiddelen om verzuim door stress te voorkomen
Op www.arboned.nl/werkstress vindt u meer informatie, praktische tips en handvatten. Bijvoorbeeld met een gratis toolkit, een werkstresstest en een overzicht met veel gestelde vragen én antwoorden over werkstress. Met het gratis webinar ‘Omgaan met werkstress, energiek aan het werk’, krijgt u - in de vorm van een online training - snel inzicht en tips hoe u beter met werkstress kunt omgaan. In een interview licht Sheila Peeters, bedrijfsmaatschappelijk werker bij ArboNed, helder toe welke verschillende soorten stress bij werkgevers spelen, en wat een bedrijfsmaatschappelijk werker hierin kan betekenen.